Ești un om

Pur și simplu SUPERB!
Eşti un……om.
Eşti doar un om între alţi 7 miliarde,de pe o planetă care alături de alte 7 planete alcătuiesc 1 sistem solar între alte 100 de miliarde de sisteme solare care alcătuiesc o galaxie între alte 100 de miliarde de galaxi..

Stele-numai 100 de miliarde de trilioane.
Înmulteşte o familie cu alte 7 miliarde de familii de pe acest pământ şi conştientizează că nu eşti nici buricul pîmântului, nici Chuck Norris şi nu poţi tu să faci legea în lume.
Acest univers este atât de mare şi dacă începi să-l explorezi chiar dacă nu eşti om de ştiinţă, nu te vei plictisi niciodată. Este o perspectivă a aşezării noastre în univers, asupra căreia e bine să zăbovin din când în când. Nu trebuie să facem din ea mare chestie şi să uităm de viaţa cotidiană unde trebuie să ne descurcăm, dar nici să trăim pe acest pământ şters, comun…rezumându-ne doar la televizor,frigider,shopping şi manele,…nu ca nu ar avea farmecul lor.

În opera ştiintifică al lui Stephen Hawking, unde sunt toate întrebările posibile legate de univers, toate răspunsurile date de mii de ani duc la Dumnezeu. Şi cercetările ştiintifice nu îl contrazic, dimpotrivă ,îl confirmă. Originea acestor lucruri nu se poate confirma altfel. Să vă pocnească aşa o minunare emoţionantă până la piele de găină, măcar o dată în viaţă, când aveţi dintr-odată revelaţia că îi mega extraordinar că Dumnezeu a facut lumea asta atât de mare şi de spectaculoasă şi ca a fost aşa de drăguţ că ne-a pus şi pe noi să o vedem şi să ne bucurăm de ea. Cu cât aflăm mai multe despre univers, cu atât întelegem că locul nostru în univers este mai neînsemnat decât credeam odinioară. Au existat epoci întregi, mii de ani în care oamenii credeau că noi suntem buricul universului,că soarele se învarte în jurul pământului, că pământul este plat şi că se află în centrul universului şi de asemenea universul se învarte în jurul nostru.
Dumnezeu a facut toate acestea,acest univers atât de mare şi minunat, ca tu să devii cocalar.Nu este o jignire adusă universului?.....şi tu eşti o piţipoancă. Avem impresia că toata lumea se învarte în jurul nostru,avem impresia că suntem minunaţi,dar nu facem decât să ne arătăm şi mai mult naivitatea.Trebuie să devenim oameni,nu să ne prefacem.
Având la bază acest subiect, se pot deschide încă alte 100(crearea noastră cât şi alcătuirea,scopul nostru,perfecţiunea,etc),dar fiecare om de pe pământ trebuie să aibă cunoştiinţe minime legate de această temă. Încercaţi să vă faceţi călătoria prin viaţă cât mai plăcută şi să iubiţi tot ceea ce vă înconjoară.
Te crezi atât important? Uită-te la cer. J

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu