Nu vă fie frică , comasarea pică!


Protest spontan al elevilor de la Liceul de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara. Nemulţumiţi de posibila comasare a liceului cu Grupul Şcolar Industrial C.F.R şi cu Şcoala generală 11 din toamnă, aceştia au refuzat să mai intre la ore şi au strigat tot felul de lozinci împotriva comasării solicitând demisia directoarei.

De la ora 10 elevii Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara au ieşi în strada să protesteze împotriva posibilei comasări cu Liceul C.F.R. însă jandarmii au intervenit şi i-au obligat pe aceştia să intre în şcoală. „Nu vă fie frică, comasarea pică” au strigat, nemulţumiţi de posibila comasare a Liceului de Poştă cu Liceul C.F.R., elevii Liceului de Poştă şi Telecomuncaţii pe holurile unităţii de învăţământ.
„Nu ne convine să ne mutăm la o şcoală cu un prestigiu mai mic ca şi al nostru”, a spus unul dintre elevii Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara. Un altul a adăugat: „nu vrem să ne mutăm la o şcoală de la periferie”. Alături de elevi au fost şi profesorii liceului, care i-au susţinut pe aceştia şi care se declară împotriva comasării. „Hotărârea de comasare a primăriei nu există. Ni se spun numai minciuni. De la ora 10 am ieşit în stradă. Elevii au strigat: «nu vrem comasarea, şcoala este a noastră»”, ne-a spus profesoara Valentina Udrescu, reprezentul FEN din cadrul Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara. Directoarea Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii, Lăcrămioara Huzoiu, este acuzată de profesori de interse personale pentru a susţine această comasare, unul dintre ele fiind de a salva Liceul C.F.R. pentru că soţul acesteia este director acolo. „Sunt ultimul care are puterea de decizie. Putere de decizie o au factori administrativ locali. Noi suntem comasaţi numai acasă ”, a spus directoarea Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii, Lăcrămioara Huzoiu Totodată ea spune că această comasare ar fi benefică pentru liceu. „Nu am fost de acord cu propunerea colegilor de a rămâne, pentru că ştiu demersurile pe care le-am făcut la primărie vis-a-vis de datoriile pe care le avem neplătite şi vis-a-vis de reparaţiile care trebuie efectuate în şcoală” a mai precizat Lăcrămioara Huzoiu.
Potrivit conducerii unităţii de învăţământ din Timişoara elevii vor fi sancţionaţi cu absenţe pentru că nu au participat la ore. În ceea ce priveşte comasarea celor două licee reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că aceste decizii le ia consiliul local. În acelaşi timp însă, surprinzător, oficialii primăriei din Timişoara ne-au declarat ca nu ştiu nimic despre această comasare. „Nu există nicio hotărâre de consiliu local şi niciun proiect de Hcl pe această tema”, ne-a declarat Flaviu Boncea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara.
Share:

Un comentariu:

  1. Grupul Scolar Posta si Telecomunicatii nu doreste comasarea prin absorbtie cu fostul liceu CFR(profil mecanic) deoarece acesta are alt profil si prin aceasta comasare s-ar pierde identitatea Grupului Scolar Posta si Telecomunicatii care este un liceu cu profil electronica si automatiozari. De asemenea Grup Scolar Posta si Telecomunicatii ar dori sa ramana in cladirea lor ei avand o chirie de 3000 de euro mult mai mica decat alte unitati de invatamant din Timisoara. Acesti copii isi doresc sa invete sa ajunga buni specialisti mai ales ca in domeniul de telecomunicatii nu exista alt liceu in vestul tarii deci nu ar ajuta pe nimeni comasarea prin absorbtie a acestui liceu.

    RăspundețiȘtergere