23 iulie 2011

RIP Amy Winehouse

Da a murit,chiar dacă nu ascultam muzica ei,am făcut un post pentru fanii ei.Dumnezeu să o odihnească în pace!
Amy Jade W
inehouse (n. 14 septembrie 1983, Southgate, Londra, Anglia - d. 23 iulie 2011, Londra, Anglia) a fost o cântăreață și compozitoare engleză; stilul pe care îl abordează combină elemente de jazz, soul și rhythm and blues (RnB). S-a făcut remarcată pentru vocea sa puternică, contralto, care îi permite să atingă note muzicale foarte joase. A debutat în 2003 cu albumul intitulat Frank), pentru care primește o nominalizare la Mercury Prize. Winehouse este o dublă câștigătoare a premiului „Ivor Novello” (2004, pentru single-ul Stronger than Me și mai 2007, pentru single-ul Rehab). Tot în 2007, Winehouse câștigă un premiu BRIT la categoria „Cea mai bună cântăreață britanică” și o nominalizare pentru „Cel mai bun album britanic”. În același an, albumul Back to Black a fost anunțat ca unul dintre cele douăsprezece nominalizate pentru Mercury Prize 2007. Winehouse a obținut și trei nominalizări la MTV Video Music Awards.
Amy Winehouse s-a născut la 14 septembrie 1983 în cartierul Enfield din Londra, fiind al doilea copil al unui șofer de taxi (Mitchell Winehouse) și al unei farmaciste (Janis Winehouse).Părinții săi au divorțat pe vremea când ea avea nouă ani, iar de atunci Amy și Alex, fratele său, au locuit împreună cu mama lor în Southgate. Cântăreața și-a petrecut copilăria într-o suburbie a Southgate și a frecventat școala Ashmole. La vârsta de zece ani, Amy a cântat într-o formație de rap numită Sweet-n-Sour, un proiect de scurtă durată. Amintindu-și de formație, Amy îl descrie ca pe o versiune „mică, albă (formată din muzicieni albi - n.n.) și evreiască” a Salt-n-Pepa.De la 12 ani, Amy frecventează Școala de Actorie „Sylvia Young”, dar este exmatriculată după numai un an, din pricina unui piercing făcut în nas și pentru lipsa de disciplină.În continuare, va urma școala „BRIT” din Selhurst, Croydon (Londra).
Winehouse a primit în dar o chitară la vârsta de treisprezece ani. La 14 ani a consumat pentru prima dată droguri și a început să își câștige existența, lucrând inițial ca jurnalistă, iar apoi a cântat într-o trupă jazz.La vârsta de șaisprezece ani artista a înregistrat o casetă demo. Prietenul ei, cântărețul soul Tyler James, a trimis înregistrarea unui reprezentant al companiei A&R. Bucurându-se de reacția favorabilă a casei de discuri, cântăreața își pregătește astfel debutul profesional.
Mai multe aici!
Reactions: