Ce formulă?

 "Nu l-am vazut pe Dumnezeu, deci nu exista". Acesta este rationamentul clasic, bazat pe observatia directa. Un matematician excentric a reusit, insa, sa demonstreze stiintific ca Dumnezeu exista, fara a se baza pe observatia directa.

In 1940, Kurt Godel, cunoscut ca matematician si ca un personaj excentric al vremurilor sale, sustinea ca a gasit dovada stiintifica a existentei lui Dumnezeu. Formula lui matematica nu a fost copiata de nimeni pana la sfarsitul anilor ’70. Godel nu a spus un cuvant despre descoperirea sa, pana cand nu a fost sigur ca va muri. Formula matematica a existentei lui Dumnezeu a fost publicata abia in 1980, la 40 de ani de cand fusese gasita.
Godel si-a bazat argumentul pornind de la cel al Sfantului Anselm. Sfantul Anselm L-a definit pe Dumnezeu ca pe cel mai impunator lucru din Univers. Nicio fiinta mai puternica nu putea fi imaginata de mintea umana. Prin umare, daca Dumnezeu nu exista, atunci trebuie sa ne gandim la o fiinta si mai puternica decat el si care, evident, exista. Cum nu a fost posibil, prin definitie, a imagina un lucru ma impozant decat cel mai impunator lucru imaginabil, atunci, Dumnezeu trebuie sa existe.
Godel a modificat un pic argumentul lui Anselm. A folosit logica modala. Logica modala face distinctia intre diferitele stadii ale supozitiilor. Unele supozitii sunt demonstrabile in cateva cuvinte, altele sunt demonstrabile numai printr-un cuvant, iar altele sunt demonstrabile in toate cuvintele. Daca sunt posibile in toate cuvintele, atunci ele sunt considerate intotdeauna “necesare”.
Dumnezeu poate fie sa existe in mod "necesar", fie sa nu existe in acelasi mod "necesar". Daca Dumnezeu este o fiinta atotputernica si el exista, atunci el exista in toate cuvintele. Daca nu exista, atunci nu exista in toate cuvintele in mod necesar. Indiferent cat de mica este sansa, Dumnezeu poate exista. Asta inseamna ca Dumnezeu nu poate in mod necesar sa nu existe. Din moment ce alegerea poate fi facuta intre: “Dumnezeu exista in mod necesar” si “Dumnezeu nu exista in mod necesar”, si am eliminat posibiltatea ca el sa nu existe in mod necesar, atunci singura posibilitate este aceea ca el exista in mod necesar.
Sursă: Știrile ProTV

Voi vedeți ecuațiile acelea de mai sus?Eu abia trec la mate și astă bagă niște ecuații halucinante.Băi deci parcă văd că peste un timp mai apare un om inteligent care v-a spune: Mâine vine sfârșitul lumii,și atunci toți o să se ducă la biserică să se roage.Nu pot să cred că iarăși credem aceste baliverne,demonstrate de așa-zișii matematicieni,care defapt au rămas corigenți.Cică ală care a prezis sfârșitul lumii a greșit la un calcul:)).Atunci de ce să mai îl credem pe astă care bagă o ecuație mizerabilă și pac demonstrează că există Dumnezeu.După părerea mea Dumnezeu există,nu trebuia să mă lumineze astă cu ecuația.Dacă stau și mă gândesc mai bine,un om simplu care știe cât de puțină matematică nu înțelege ecuația de mai sus.În fine,tot nu înțeleg ce are în comun matematica cu Dumnezeu sau mai bine spus ce are în comun formula de mai sus cu Dumnezeu.Din câte știu Religia se ocupă cu Dumnezeu.
Share:

Un comentariu: