Vreau Verde la Biciclete !

Salut, sunt Gaby și azi scriu primul meu post pe acest blog.
Vreau să spun câte ceva despre prostia de Cod Rutier ieșită în 19 ianuarie 2013, în legatură cu bicicliștii. 
S-au gândit ei că se încălzește vremea și vor fi foarte mulți bicicliști prin oraș. De ce să nu arunce ei cu câte o amendă de 600 RON la bicicliștii care nu circulă pe trotuarele cu piste special amenajate, dar și în parcuri atunci când sunt oameni pe trotuare. Normal să mai facă și ei un ban în plus dând amenzi la bicicliști. 600 de RON e o bicicletă nou-nouță las-o naibi de treabă! În plus Timișoara are atât de multe piste de biciclete încat le poti număra pe degete. 
Tot în prostia de Cod Rutier mai scrie că, bicicliștii sunt obligați să circule pe asfalt. Mi se pare normal .
 Dar tot românul știe că pe partea dreaptă a asfaltului ( pe unde circulă bicicliștii ) sunt numai cratere, cioburi, canale , canale fără capac și alte pericole în care poți ajunge acasă cu bicicleta facută praf, bună de dus la fier vechi.
Șoferii sunt și ei din ce în ce mai fugitivi și nu respectă nici distanța dintre biciclist și autovehicul încât sincer nici nu mă risc să merg cu bicicleta pe străzile necunoscute.

Iar așa de final, citez un comentariu dat pe Opinia Timisoarei : " Propun în același timp ca toate mașinile parcate pe pistele de biciclete să fie amendate pe loc. Iar dacă nu sunt amendate in 10 minute de la parcare noi ăștia bicicliștii vom trece peste ele pur și simplu, iar pietonii care circulă pe pistele speciale pentru bicicliști să  dăm peste ei, data viitoare vor fi și ei mai precauți ".
Share: