De ce lasam telefonul sa ne controleze viata

Bună din nou. Astăzi vreau să vă vorbesc despre un subiect mai delicat , pentru că îl știu prea bine , sunt implicat și eu direct dar într-o măsură mai mică. Este vorba despre controlul pe care telefonul mobil îl are în viața noastră de zi cu zi. Pornind de la Facebook , pana la simplele SMS-uri. Totul este impotriva socializării.

Să vă povestesc mai pe lung de ce am ales acest subiect. Astăzi am fost  la cumpărături si am văzut zeci de oameni care erau cu capul în telefon. Am trecut pe lângă o fostă colegă foarte bună de școală , pe care nu o mai văzusem de vreo 2 ani , pentru că ea lucrează în străinătate. Stau lângă ea , o salut 1 dată , a 2-a oară , după care mă duc fain frumos și o bat pe umăr. Și-a cerut scuze , spunându-mi că nu m-a auzit că stătea pe Facebook. Păi bun , nu m-ai auzit pentru că stăteai pe Facebook sau nu vroiai să vorbești cu mine , am intrebat-o fain frumos. S-a uitat la mine și mi-a zis că nu m-a auzit din cauza telefonului. Era prea concentrată pe idioțenia aceea de telefon. Și tot ea mi-a zis că telefonul distruge relații de prietenie , nemaiexistând socializare.

Dacă și cand ieși în oraș la un suc , sau pur și simplu ieși cu prietenii la colț de stradă și în loc să îi privești și să vorbești cu ei , alegi să stai pe telefon , e trist rău sincer. Recunosc că mai intru și eu pe Facebook de pe telefon , sau mai trimit un mesaj , dar când e să stau afară nu prea mă ating de el. Eventual mă uit la un rezultat de football sau pur și simplu la ceas. Toată lumea spune că dacă umblii pe telefon , ești mai deștept , ca pula mea , dar sincer eu consider că în primul rând e lipsă de respect față de cei cu care stai și în al doilea rând e un mijloc de anti-socializare. Și cam atât si pentru astăzi , sper că am reușit să vă pun măcar 0.1% pe gânduri. Numai bine și ne auzim în următorul post!
Share: