Recomandare serial: Black Mirror

Bună din nou. Stiu că nu am mai scris de mult , tot mă repet și promit că o să scriu mai des , dar parcă aceasta idee de blogging se duce pe apa sâmbetei. Să vă recomand un serial pe care l-am început de curând și care m-a prins foarte repede. Vizionare plăcută.

Black MirrorOglinda neagră (Black Mirror) este un serial britanic antologic, SF, thriller, dramă, satiră creat de Charlie Brooker. A fost transmis în premieră de Channel 4 la 4 decembrie 2011 (ca un film antologie cu 3 părți care ulterior a devenit sezonul I). Serialul analizează societatea modernă, în special consecințele neașteptate ale noilor tehnologii. Episoadele sunt independente și de obicei au loc într-o realitate alternativă sau în viitorul apropiat, adesea cu un ton întunecat și satiric, deși unele episoade sunt mai experimentale și mai ușoare.
Serialul s-a inspirat din alte seriale antologie mai vechi (de exemplu The Twilight Zone) care au reușit să se ocupe de subiecte controversate, contemporane, fără teama de cenzură. Creatorul Charlie Brooker a dezvoltat Black Mirror pentru a scoate în evidență subiecte legate de relația umană cu tehnologia, creând povestiri care prezintă "modul în care trăim acum - și felul în care s-ar putea să trăim peste 10 minute dacă suntem [prea] agitați".
Primele două sezoane/serii ale serialului au avut premiera pe canalul britanic Channel 4 în decembrie 2011 și, respectiv, februarie 2013. După adăugarea sa în grila de programe în decembrie 2014, Netflix a achiziționat serialul în septembrie 2015. Netflix a comandat o serie de 12 episoade, mai târziu împărțite în sezonul III (seria a treia) și sezonul IV (seria a patra), fiecare cu șase episoade; primul sezon a fost lansat pe 21 octombrie 2016, iar cel din urmă pe 29 decembrie 2017. Sezonul V a fost anunțat la 5 martie 2018. Un film interactiv independent, Black Mirror: Bandersnatch, a fost lansat la 28 decembrie 2018.
Serialul a avut recenzii pozitive din partea criticii, a primit numeroase premii și nominalizări și a devenit notabil la nivel internațional, în special în Statele Unite, după adăugarea sa la grila de programe Netflix. Două episoade, "San Junipero" (din seria a treia) și "USS Callister" (seria a patra), au câștigat în total șase premii Emmy, ambele episoade câștigând Premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun film produs pentru televiziune. (sursă)
Share: